Nordisk Mästare 2009

Mosse o Roy Nordiska Mästare 2009



På prispallen

Tävlingarna gick i Alvdal Norge på Jo Agnar Hansens får.
Fredag o Lördag är Landskamp och kvaldagar till Söndagens final.
Roy gjorde två jämna dagar med 92 p var dag, räckte bra till en finalplats.
Jim har inte varit helt frisk sista tiden och gjorde en riktigt dålig Fredagstävling 77 p, gick betydligt bättre på Lördagen med 95 p, det gjorde att han knep den 15e och sista platsen till finalen.
Övriga svenskar till final var Henrik med Bozz, Roger med Rob och Anders med Diesel.
Riktigr roligt med Anders som gjorde debut i landslaget.

Jag startade som nr 1 med Jim, han gjorde två fina hämt, riktigt trött på fråndrivningen o hade lite svårt att packa ihop gruppen, hyfsad sortering, bra fålla. slutade på 5e plats. Det får jag vara nöjd med, då han var riktigt hängig o dålig i kistan på Fredagen. Hoppas vi får honom ok till nästa helg.

Roy gick ut som nr 8, då hade Henrik gjort en kanon runda o jag visste att jag måste göra det riktigt bra för att slå honom.
Roy hade full poäng på båda utgångarna, tappade 1 p på de både upptagen, 2 p bort på var framdrivning. På fråndrivningen fegade jag ur lite och vågade inte trycka ihop gruppen ordentligt, linjen var ok men en något bred grupp.
Sorteringen (5 märkta av 20 ska vara kvar) gjorde han riktigt bra, bara 2 p bort av 20. Full fålla.

Man höll topp 3 resultaten hemliga. Fram till att Karin Mattsson gick som nummer 13 var Roy, Jim o Bozz i topp, Karin petade ner Jim till en 4e plats.



3a Karin Mattsson med Sammie / 1a Mosse o Roy / 2a Henrik Nilsson med Bozz.

Roy har nu vunnit Nordiska, Svensk Mästare 2 ggr, vunnit Svergie Cupen 3 ggr, vunnit kvalet på Continental, varit 5a i finalen på Continental, 2a på Nordiska förra året. Men hans största merit är hans kapacitet och hans klokhet i det dagliga arbetet hemma på gårdens 600 tackor, Nu hoppas vi på ett riktigt bra resultat på Continental i höst.