lammningen är över

Då är det färdig lammmat för den här omgången
ca 600 lamm kom i April.

image26

Vi har oxå en liten lammning i början på juni, då 50 pälstackor som är bet med Dorseth lammar.
Avkommorna där ska bli livdjur i vår vita besättning, som lammar i jan.

image27

Det är så otroligt skönt när tackor o lamm kan släppas ut på bete och all utfodring flyttas utomhus.
Det mesta av utfodringen görs med 4-hjulingen och en vagn som lägger ut foder i små högar, 2 kg ivarje hög.

image28

I år gjorde vi en hel del av lammningen utomhus, mycket arbetsbesparande och mycket jobb för hundarna.
Fleet o Roy jobbade förmidag och Jock o Ben eftermidag. Dom var ganska slitna när all lammning var klar.
Det blir väldigt mycket singlings-jobb, hunden ska hålla tackan åt mig, så jag kan ta lammen, för att sedan märka dom.

image29

Jock utvecklades enormt av dessa jobb, han har blivit väldigt säker och fått ett mycket bra tryck o driv på djuren.
Han har oxå blivit mycket bra på att ta styrning på utgångar, ibland ska alla samlas o ibland ska han komma in o hålla en lammad tacka åt mig.

image30

Vi firade att lammningen var över genom att åka till Öland o tävla i helgen som gått.
Trots att hundarna var ganska ner jobbade var jag väldigt nöjd med alla tre.
Fleet blev 1a o 4a, han var lite het, fuskade på flanker, men inte så konstigt efter allt jobb.
Samma med Roy, lite het o ville få jobbet gjort, 2a och 2a, helt ok.
Jock höll ihop bra, blev 5a o 6a. Jag var mycket nöjd med honom, då detta var hans riktiga debut, kommer att bli bra.
Jag klantade mig i delning o fålla med honom, glömde att jag körde en orutinerad hund och var inte där och hjälpte honom tillräckligt.

Men totalt sett en lyckad helg.


Kommentarer
Postat av: Päivi

Vad fina bilder och grattis av fina tävlingsresultat. Det var trevligt att läsa att Jock har jobbat så fint både vid riktigt jobb och i tävling. Ritas mage är stor och hoppas där kommer många lika fina valpar som Jock är.
Mvh Päivi, Kiikala, Finland


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback